HTML

naginata

Friss topikok

Címkék

Marjai: Heti szöveges matekfeladatok I.

2013.05.06. 10:29 naginata

 

Marjai: Heti szöveges matekfeladatok I.

 

A matematika oktatás feladatai közé tartozott már régen is,hogy a megszerzett matektudás iskolán kívüli is használható legyen. A szöveges feladatok ne csak unalmas egyenletek legyenek,hanem térbe kerülve , valós környezetbe ágyazott problémákká váljanak.

Így küzdöttünk mi kiskorunkba az ötéves tervvel,és számítottuk ki kin keservvel,Magyarország fejlődő ipari termelését pl: Dunaújvárosban.

A valóság -modellezés nagyon fontos dolog,így állítottam össze a heti szöveges matematikai kérdéseimet is.

 

1, Hány ,elnyert dohánykoncesszió kötődhet a Fideszhez a 5417-ből,különös tekintettel akkor, ha a 3-4%-os ár-rés,a kormányfő által preferáltan 12% -os lett a pályázat lezárása után?

 

2, Mennyi százalékosan annak az esélye,hogy a FBI főnöke ,együtt ebédeljen egy helyi maffiózóval a Menzán?

 

3, Eben Alexander ex-ateista idegsebész megvilágosodása,halál közeli élménye,valamint annak könyvben publikálása után  ,mennyivel nőtt a bankbetéte,ha Szent Péter is úgy akarja?

 

4, Hány darab, jobboldali politikust hív meg ,ha Farkasházy Tivadar ,Balatonszárszói bulijára ,ha szerinte mindenki csak Orbán Viktor replikása...

 

5,Hány százalék hús van, a McDonals csirkehús-pogácsájában ?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://naginata.blog.hu/api/trackback/id/tr795283432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyuli 2013.05.07. 08:28:15

A feladatok megoldását most nem hozom nyilvánosságra, de az ötösömet beírhatod! :)
süti beállítások módosítása